November 2009

Pølse-Hanssen stekes i sitt eget fett

Tidligere statsråd, nå PR-konsulent, Bjarne Håkon Hanssen har i tiden etter valget gitt tabloidene svært mye interessant å skrive om: før valget løy han om at han skulle fortsette som helseminister etter valget, Videre, det påstås også at han løy da han sa at han ikke ville ta gjenvalg til Stortinget for å tilbringe mer tid med familien i Trøndelag; nå har det vist seg at han har forlatt sin hustru og har slått seg sammen med en tidligere underordnet og vil bosette seg i Oslo.

Hva skjer i Honduras?

Som kjent ble presidenten i Honduras, Manuell Zelaya, avsatt for noen måneder siden. Grunnen var at han forsøkte å endre grunnloven slik at han selv kunne bli sittende i flere perioder, noe den gjeldende grunnloven eksplisitt forbyr. Den venstreorienterte Zelaya, som politisk står nær folk som Castro og Chavez, og som har liten folkelig oppslutning, har som mål å styre Honduras svært lenge, og vil da ikke at grunnloven skal hindre ham i dette.

Valg for eller mot Obama

Lokalvalg er ofte en test for de sentrale myndighetene – går regjeringspartiet tilbake i lokalvalg betyr dette som regel at regjeringspartiet er upopulært.

Typisk norsk

Den utbredte og til dels pågående gateprostitusjonen i visse deler av Oslo førte for et års tid siden til at det ble innført et forbud. Det som var plagsomt var pågående og synlige prostituere, men istedenfor å forby dette ble det innført et forbud mot kjøp av sex. Å selge sex skulle da altså fortsatt være tillatt. Opphavsmennene bak forslaget mente åpenbart at dersom det ble forbudt å kjøpe sex ville også tilbudet forsvinne.

DLF uenig med finansministeren

”Vi må ikke bruke mer penger på oss sjøl” sier finansminister Sigbjørn Johnsen i et intervju forleden (sitatet er fra Dagsavisens førsteside 1/11). Det Johnsen reelt sett mener er at vi skal jobbe mer, men at vi ikke skal ta dette ut i øket velstand for oss selv.

DLF har et annet syn. Vi tar utgangpunkt i det faktum at vi har ett liv og at man bør ha som mål å leve slik at man får et godt liv, dvs. man bør foreta de valg og de handlinger som resulterer i et godt liv. Et godt liv innebærer et viss grad av materiell velstand. Hvor mye? – det bør være opp til en selv.

Skytingen på Fort Hood

I slutten av forrige uke ble 13 personer drept og ca 30 skadet da en offiser begynte å henrette sine medsoldater inne på militærbasen Fort Hood i USA. Offiseren, som var psykiater og hadde som oppgave å hjelpe soldater som hadde problemer å med takle det de oppleve i krig, var muslim.

Murens fall

Det er i disse dager 20 år siden Berlinmuren falt. Dette var en viktig begivenhet, og den er grundig omtalt i alle andre medier. Allikevel er det en del viktige fakta som utelates eller vektlegges i for liten grad : Hva var det Muren representerte? Hvorfor ble den satt opp? Hvorfor kunne den rives akkurat i 1989? Vi skal kort omtale noe av disse viktige fakta her.

Hvordan står det til?

Vi siterer fra tre saker (noen av dem er ikke helt dagsaktuelle):

”- Snåsamannen kurerte min sønn. Helse[minister]-Hanssen er overbevist om Gjerstads evner”.

http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=546595

”[Stortingsrepresentant] Saera Khan: Innrømmer telefoner til klarsynte. Ringte 793 ganger på ni måneder”.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=517162

Prinsesse Märtha mener man kan komme i kontakt med sine skytsengler og tjener millioner på en bok som forteller om denslags:

Motstanden mot Obamas helsepolitikk

De fleste nordmenn, og dette gjelder også kommentatorer i pressen, har vanskelig for å forstå den jevne amerikaners sterke motstand mot president Obamas helsereform; de har vanskelig for å forstå at noen kan være motstander av at staten skal gi helsetilbud til alle. Ofte blir det fremstilt som om motsanden kun kommer fra forsikringsselskaper som selger helseforsikringer og som vil tape penger på reformen, men som de mange protestdemonstrasjoner har vist er det bred motstand mot helsereformen i store deler av befolkningen.

Asylinstituttet misbrukes

Å søke asyl i et annet land gjør man fordi man er forfulgt av myndighetene i sitt eget land. Man kan da få opphold i et annet land, og hvis nødvendig kan man også få aktiv beskyttelse av myndighetene der. Det vil si det var slik det var. Nå, i det galopperende sosialdemokratiet, er det annerledes.

En god nyhet fra København

”Ingen ny klimaavtale i år” er overskriften i Aftenposten i dag, og dette er en god nyhet.

http://www.aftenposten.no/klima/article3374104.ece

Vi siterer: ”Reaksjonene er mange og sterke etter at det ble klart at løpet er kjørt for en fornyelse av Kyoto-avtalen under klimatoppmøtet i København i desember.

Mange hadde allerede tidligere i høst mistet troen på at det ville være mulig å komme til enighet. Men dagens erklæring om at møtet bare blir trinn én i prosessen, blir sett som en bekreftelse på at det er en meget lang vei å gå før avtalen er i boks. …

Hvor bærer det hen?

Vi har noen store utfordringen foran oss. Men det er ingen i pressen eller i politikken (dvs. av de store partiene) som tar opp disse spørsmålene. Også på Internett er det svært få seriøse fora som tar opp disse problemstillingene.

Document.no er faktisk det eneste seriøse nettsted som tar opp disse viktige spørsmålene på en grundig måte. Riktignok har også skribentene på document.no feil utgangspunkt, men de skal ha honnør for at de i hvert fall tar opp de viktige spørsmålene.

Det kreves to ting

”-Slik rundlurte tobakks-industrien Obama” er en fersk overskrift i Dagbladet, og artikkelen forteller følgende: ”Obama prøvde å øke skatten med over 2000 prosent. Industrien svarte med pipetobakk. Rullings er kjent som et relativt rimelig alternativ til vanlige sigaretter både her i Norge og i USA.

I USA prøvde Barack Obama å øke prisen betraktelig kort tid etter at han tok over som president. Skatten på rulletobakk ble skrudd i været, fra 2,44 dollar til 55,1 dollar per kilo. En økning på over 2000 prosent.

Solheim: - Vi skjønte ikke hva vi foreslo

Overskriften er tatt fra en artikkel i VG om den foreløpig siste i den lange rekken av store SV-tabber: SVs finansminister Kristin Halvorsen forslo å innføre en avgift på biodiesel, men SV som sådan er egenlig imot en slik avgift. SVs regjeringspartner Sp er også imot, og det er visstnok også opposisjonen; de eneste som er for avgiften er Ap. Og siden Ap er størst, og Sp og SV ønsker å fortsette i regjeringen, så blir de presset til å stemme for noe de egentlig er imot.

Enda et steinras i et tunell

I natt gikk det enda et steinras i en norsk veitunell. Nettavisen forteller: ”Stort steinras i tunnel”. Heldigvis ser det ut til at ingen ble tatt av raset: ”Mannskaper fra Mesta tror ikke at noen ble tatt i et ras på Haukelifjell.”

Nettavisen forteller videre: ”Raset ble meldt av en bilist i 4-tiden natt til fredag, og det var da uklart om noen var tatt av raset som gikk midt inne i Austmannlitunnelen på E 134 over Haukelifjell. En time senere ble det meldt at raset trolig ikke har tatt folk eller biler.

Sykelønn

Som alle andre sosialdemokratiske ordninger er også sykelønnsordningen svært skadelig. Den fører til store kostnader og høyt fravær, dvs. større forbruk og redusert verdiskapning.

Nå etter valget har også statsministeren innsett dette (han innså det nok før valget, men valgte klokelig å ikke si noe før valget; før valget var Aps politikk at de garanterte for den nåværende ordningen).

En av de ideer regjeringen har luftet for å rette noen av problemene er å velte enda mer av kostnadene over på arbeidsgiverne. Vi siterer fra e24:

Varetekt

I desember i fjor brant det i en leiegård i Uretgata på Tøyen. Seks personer omkom. Kort tid etter ble en mann fengslet, mistenkt for mordbrann.

I går ble mannen løslatt, og saken ble henlagt. Vi siterer fra Nettavisen:

”Riksadvokaten henlegger saken mot mannen som var siktet for dødsbrannen i Urtegata i Oslo

Den 46 år gamle mannen har vært siktet for brannen i Urtegata på Grønland i Oslo siden mars, og har sittet i varetekt siden.

Nå har Riksadvokaten besluttet å henlegge saken, melder VG Nett.

Er ytringsfriheten tapt?

Har Vestens elite helt gitt opp å forsvare ytringsfriheten? Det er betimelig å stille spørsmålet i og med at det kommer stadig flere eksempler på at viktige aktører har gitt opp å forsvare ytringsfriheten overfor tyranner av ulike slag. Det finnes en rekke helt ferske eksempler, men vi skal kun gjengi tre.

Fra Dagbladet: ”Norske Opera bøyer av for kinesisk sensur

Det norske suksesselskapet Opera, som lager nettleseren med samme navn, har nå måttet bøye av for kinesisk sensur.

Gjelder ytringsfriheten for Mulla Krekar?

Vår langvarige gjest Mulla Krekar har igjen latt seg intervjue, og han sier det han alltid har sagt – innholdet er det samme, det er kun detaljene som varierer fra gang til gang. Vi siterer fra en avisartikkel om intervjuet:

”Krekar vil ha islamsk stat ledet av Osama bin Laden

I et nytt intervju sier mulla Krekar at han ønsker Osama bin Laden og andre radikale islamisttopper som ledere av en islamsk superstat.

Ingen kommentar i dag

Det kommer dessverre ingen nyhetskommentar i dag, fredag 27. november.

Folkeavstemningen i Sveits

Sveits la nylig frem følgende forslag til folkeavstemning: skal det være tillatt for moskeer å sette opp minareter?

Resultatet ble klart i går: Nesten 58 % stemte mot, et klart flertall ville ha et forbud mot minareter.