January 2016

USAs presidentkandidater: 1) Hillary Clinton

Slik det ser ut nå er det tre personer som kan bli nominert som presidentkandidater for de store partiene i USA: Hillary Clinton, Donald Trump og Ted Cruz (det er enda en mulig kandidat som vi kort vil omtale nedenfor).

I de neste dagene skal vi kort kommenterer disse tre. I dag Hillary Clinton.

Noen kommentarer til Hege Storhaugs kronikk 21/1

DLFs leder Vegard Martinsen sendte dette innlegget til Aftenposten 25/1-2016. Det ble refusert.

Hege Storhaug, en av Norges viktigste og modigste stemmer, treffer alltid blinken, men hun får ikke alltid innertiere. Dette gjelder også hennes kronikk i Aftenposten 21/1. Tillat meg å kommentere noen av hennes punkter.

USAs presidentkandidater: 2) Donald Trump

Vi har kommentert Donald Trumps kandidatur et par ganger tidligere, så la oss derfor denne gangen først oppfordre alle til å se denne kampanjevideoen fra Jeb Bush:
(Vi har tidligere sagt at vi ikke synes at Jeb Bushs ide om så stille som kandidat er et klokt valg fra hans side, så det at vi her oppfordrer alle til å

https://www.youtube.com/watch?v=UFb5klyEHwc

Han sier det rett ut: Donald Trump is a jerk!

USAs presidentkandidater 3) Ted Cruz

Det er mye ved Ted Cruz som en liberalist ikke vil være fornøyd med: han er imot kvinners rett til selvbestemt abort, har er ikke konsekvent mht. frihandel, han vil ha visse begrensninger på innvandring. Han er kristen og visstnok åpen for kreasjonisme, og han har visstnok sagt at dersom han som president vil måtte velge mellom Jesus og USAs lover vil han velge å følge Jesus.

Men dersom han blir president vil hans standpunkt på de spørsmålene som er forankret i hans religion ha liten eller ingen betydning for hans virke som president.