November 2008

Skattebombe til de unge

”Skattebombe på 155 mrd til barnebarna” står det på førstesiden av Aftenposten i dag, og artikkelen forteller: ”Sluttregningen for fremtidens generasjoner øker med 155 milliarder neste år. Underskuddet er doblet under de rødgrønne. - Vi må vel jobbe til vi blir 75 år, sier ungdomsskoleelevene fra Asker.

Pest eller kolera

I dag går amerikanerne til urnene for å velge sin 44. president. Kandidatene er den gamle krigshelten, senator John McCain, og den unge og karismatiske Barack Hussein Obama, som er fersk senator.

Begge står svært langt fra det DLF står for, så vi kan ikke støtte noen av dem. Vi synes egentlig at begge kandidatene er ganske ille.

John McCain er en pragmatisk sentrumspolitiker, han er ikke en ideologisk fløypolitiker slik for eksempel Barry Goldwater var (han var kandidat for republikanerne i 1964), og han har relativt ofte gått på tvers av sitt parti.

Obama og demokratiets problem

Meningen med demokrati er at folket skal velge sine ledere. I en valgkamp før et valg skal de ulike kandidatene måle seg mot hverandre i debatter og andre arrangementer, deres ulike synspunkter og kvaliteter skal komme frem, og folk skal så velge de dyktigste, de som er best egnet til å lede.

Man det er et problem med dette: folket lar seg lett lure av demagoger og sjarlataner. En person med karisma, talegaver og et vinnende smil kan lett få folket med seg selv om han som leder og politiker er udugelig eller uprøvet.

Sarkozy: ”Laissez-Faire, C'est Fini"

Da vi første gang hørte om Nicolas Sarkozy ble vi noe optimistiske. Han var da fransk innenriksminister, og han hadde enkelte gode standpunkter. Han var pro-USA, han var pro-Israel, han var tilhenger av mer markedsøkonomi, han ville ha mindre reguleringer av verdiskapning, og han ville ikke ta med silkehansker på kriminelle. Det så også ut til at han var klar over hvor farlig militant islam er for sivilisasjonen.

Etter hvert ble han de konservatives kandidat ved presidentvalget, og for et års tid siden vant han valget over sosialistkandidaten Segolene Royal.

Boplikten

”Flere stortingspolitikere mener det er grunn til å revurdere boplikten når det nå er dokumentert at den ikke har effekt på helårsbosettingen” står det i Aftenposten i dag.

Vi siterer fra artikkelen:

”Meningsløs. Utdatert. Urimelig. Onsdag fremfører Høyre sin frustrasjon over boplikten fra Stortingets talerstol, og ber statsråd Lars Peder Brekk (Sp) svare.

Penger og valg

“Obama bought Election with USD 650 million” sto det i en utsendelse fra det konservative tidsskriftet NewsMax for et par dager siden.

Sykdom i politiet

Fredag meldte 22 politifolk i Stavanger seg syke. Politivakten måtte derfor holdes stengt på lørdag, noe som klart var ille – at politiet ikke er tilgjengelig for publikum er noe av det verste som kan skje.

Hvilken sykdom var det som rammet de 22? Dette er ikke klart. En lege uttalte seg slik om dette på TV2-nyhetene i går: ”Jeg kjenner ikke til at det skal gå en akutt virus- eller bakteriell epidemi som kun rammer politifolk klokken halv fire på fredag”.

Sykdommen var altså ukjent for denne legen.

Skolen er fortsatt dårlig

I går ble resultatene av de nasjonale prøvene lagt frem. Dessverre viser disse at skolen fortsatt fungerer dårlig, og at mange elever beklageligvis ikke får den opplæringen de burde ha. Vi siterer fra en av mange ferske avisartikler om dette:

”Resultatene fra årets nasjonale prøver ble lagt frem av utdanningsdirektoratet i dag. På et nasjonalt nivå er det ingen endringer fra fjorårsresultatet i verken lese-, regne- eller engelskkunnskapene til norske skoleelever.

Forbudet mot stygge agurker blir opphevet!

Denne store nyheten, en nyhet som brede grupper har ventet på i mange år, ble bekjentgjort på TV2-nyhetene i morges. Vi siterer fra en artikkel om denne viktige saken i VG:

”Nå kan agurken være stygg igjen! EU fjerner agurkregler.

Skeive sopper, bøyde bønner og avvikende agurker gjør nå comeback etter 20 år borte fra europeiske supermarkeder. Men epler må fortsatt være estetiske.

Ingen kommentar 18. november

Vi har dessverre ikke anledning til å publisere noen nyhetskommentar i dag, 18. november.

Juks i begge ender

”Kiip te sjæings!” er teksten i en snakkeboble på forsiden av Aften sist fredag. Den som snakker er en nordmann som nyter solen på en strand i Thailand, og den han snakker til ser vi i en større utgave av tegningen på sidene 8-9: det er en thailandsk servitør, som svarer følgende: ”He very rich, yes? Your uncle Nav?” Tema for artikkelen som denne illustrasjonen henspeiler på er, som det står ved siden av tegningen på forsiden: ”[Falske trygdemottagere]lurer Nav trill rundt”. Ingressen lyder slik: ”Meldekort sendt fra Thailand. Falske graviditeter.

Et svik

”Ungdom. Alkohol. Rus. Private fester. Nachspiel. Julefester. Voldtekt”. Dette er den noe inkoherente overskriften på Aftenpostens forside i dag. Hva saken handler om? Den handler om fyll og voldtekter blant ungdom i Oslo.

Selve artikkelen står på side 6 og 7 inne i avisen, og der er overskriften ”Voldtar og voldtas i rus”.

Piratene utenfor Somalia

Piratvirksomheten utenfor Somalia er i ferd med å bli et kolossalt problem. En rekke skip er nå kapret av pirater, og de krever store løsepenger. Enkelte rederier velger nå å la sine skip heller enn å seile gjennom Suez-kanalen og derved forbi Somalia heller la dem seile rundt hele Afrika – det tar en uke lenger tid, men risikoen for å bli tatt av pirater er da null.

Før vi går videre vil vi gratulere India, som visstnok ved en anledning har gjort det som måtte gjøres.

"Shop så det svir!”

”Finansminister Kristin Halvorsen (SV) ber folk shoppe for å redde norsk økonomi”. Det vi har gjengitt er overskrift og ingress i en tosidersartikkel i VG sist lørdag.

Slike utspill er ikke uventede, selv ikke fra det såkalt miljøbevisste SV. SV mener vel egentlig at vi bør senke vår levestandard, dvs. redusere shoppingen, for å redde miljøet. Men vi skal ikke se på SVs feilaktige miljøpolitikk her, vi skal se på det Halvorsen uttalte i VG.

Det er en utbredt feiloppfatning at det er forbruk som driver økonomien.

Menneskesmugling

Media er igjen opptatt av menneskesmugling til Norge. TV2-nyhetene i morges fortalte at ca 18 000 mennesker lever ulovlig i Norge, og Aftenposten fortalte på sin forside siste lørdag at ”Menneskesmugling er milliardbutikk”.

Menneskesmuglingen består i at man hjelper utlendinger til å få ulovlig opphold i Norge, dvs. at man bokstavelig talt smugler dem over grensen. Hvorfor kan de ikke komme på lovlig vis? Fordi de som kommer hit på lovlig vis har rett til et stort antall støtteordninger.

FN enda en gang over stupet

FN har utviklet seg i stadig mer negativ retning helt siden opprettelsen. Feilen var klar allerede i utgangspunktet: alle land skulle være likeverdige, dvs. siviliserte vestlige land hadde i FN samme status som barbariske tyrannier.

I de senere år har resultatet av dette grovt umoralske utgangpunktet vist seg stadig klarere. Det finnes utallige eksempler som viser dette (alt fra handlingslammelse overfor massemord på tilfeldige sivile mennesker til en enorm korrupsjon), men vi skal i dag kun se på det aller siste som er skjedd.

Reformer i det offentlige

NAV-reformen er den siste i den lange rekken av forsøk på å reformere offentlige tilbud som ikke fungerer godt. Hvordan går det med den? Vi får vite litt om dette i en artikkel i Aftenposten i dag.

Bør de tilgis?

”Hvorfor er Norge et paradis for utenlandske kriminelle? Fordi vi tillater det” skriver Jon Hustad i et innlegg i Aftenposten i går. Vi siterer videre fra hans innlegg:

”I fjor sommer gikk jeg forbi Tullinløkka, klokken var 23, jeg hadde vært på konsert. Idet jeg passerte Tronsmo bokhandel, så jeg opp, tre gutter, trolig fra Nord-Afrika, kom gående mot meg. Da de gikk forbi meg, ga en av dem meg en susende ørefik. Jeg ble paff, men lot etter en tenkepause det hele fare.