February 2013

Problemer med barnetrygden

Vil stoppe barnebidrag til foreldre som bortfører barna til utlandet var den egentlig noe overraskende overskriften på en reportasje på TV2-nyhetene i går. (Sitatet er fra TV2s nettside)

Dagens regler er altså slik at dersom en forelder «kidnapper» sitt barn fra den andre forelderen (noe som kan skje i forbindelse med samlivsbrudd, og det er den som ikke får tilkjent barnet som står bak kidnappingen) og f.eks. drar til utlandet, så har kidnapperen rett til både barnebidrag fra den andre forelderen, og barnetrygd fra staten!

Tigging

Enkelte plages av de mange tiggere som tigger i Oslos gater, mens andre kun reagerer ved å være generøse og gavmilde. Grunnen til at tiggerne tigger er jo at de får penger; hadde de ikke fått noen penger ville de ha gitt opp.

Men som sagt, enkelte plages av det finnes tiggere i Oslos gater, og vil ha en form for regulering, restriksjoner eller endog forbud.

Et originalt utspill kommer fra Oslos varaordfører: Varaordfører vil ha meldeplikt for tiggere i Oslo

Dagsrevyen, NRK og pressen

Det er vel ikke mer å tilføye angående den siste Dagsrevy-skandalen; saken om romkvinnen som i en reportasje i Dagsrevyen ble fremstilt som et offer, men som var dømt for å ha medvirket til voldtekt av sin 11 år gamle datter, et faktum Dagsrevyens journalister kjente til, men bevisst valgte å utelate i sin reportasje.

Før vi går videre vil vi takke Nina Hjerpset-Østlie på Document.no og Elin Ørjaseter i Nettavisen for å ha kjørt denne saken slik at fakta ble kjent og til at det kom en slags beklagelse fra Dagsrevyen,

Et kort sitat fra document.no:

Piratproblemet løst?

Vi har tidligere skrevet om problemet med pirater i havene utenfor Somalia, og har anbefalt at de møtes med den militære motstand som er nødvendig for å eliminere trusselen og angrepene (bla. her: http://stemdlf.no/node/4854)

Nå viser det seg at myndighetene har gjennomført akkurat noe slikt. Vi siterer fra Aftenposten:

Regjeringen har besluttet å gjøre prøveordningen med å tillate private bevæpnede vakter på norske skip permanent.

For en gangs skyld en god nyhet

Pressen inneholder i alt for stor grad er omtale av negative saker: oppsigelser, nedleggelser, konkurser, arbeidsløshet, budsjettunderskudd, trygdemisbruk, sykdom epidemier, helsekøer, løftebrudd, kriminalitet, korrupsjon, overfall, innbrudd, vold, sult, terrorisme, opptøyer, etc. Men en gang i blant kan man i en omtale av en slik negativ nyhet finne noe som er positivt.

Her er utdrag fra en artikkel i VG om en slik sak. Overskriften var som følger: Raneren valgte seg feil ofre da han forsøkte å rane en storkiosk i Oslo lørdag og endte selv opp med 16 sting i hodet.

Forbud skaper problemer

Mafiakrig i Oslos underverden leser vi i krigstyper på NA24, og artikkelen forteller følgende:

De siste to-tre ukene har albansk mafia raidet flere illegale pokerklubber i Oslo. Klubbene blir presset til å betale store summer i såkalte «beskyttelsespenger». Mafiaen skal kreve opptil 25 prosent av omsetningen, forteller kilder til Nettavisen NA24. Betaler ikke klubbene, får de «svi».

«Lincoln» og politikk

Steven Spielberges «Lincoln» er en fantastisk film. Den er slik en film kan bli når man har en genial regissør, et knippe fantastiske skuespillere, et godt manus og i tillegg har nok penger til å få alle scener i filmen til å se ut slik at de virker nærmest bedre enn ekte. Det er riktignok en scene helt i begynnelsen av filmen som er noe sentimental, men alt annet virker helt ekte, og er svært godt gjennomført.

Gi eller ta, løgn eller sannhet - eller noe annet …?

Regjeringen har regnet på Høyres forslag om kutt i formueskatten: gir de 500 rikeste 3,1 millioner i gjennomsnittlig skattelettelse er hovedoppslaget på forsiden av Dagens Næringsliv i dag.

Og det er grunn til å reagere: er det slik at staten «gir» en person 3,1 millioner kroner dersom han får en skattelettelse på 3,1 millioner? Eller er det slik at det som skjer er at han får beholde 3,1 millioner mer av sine egne penger dersom hans skatt reduseres med 3,1 millioner?

Velkjent stoff om u-hjelp

I en ny bok fortelles en rekke kjente sannheter om hvordan u-hjelpen virker. DN gjengir bla. følgende om det boken forteller:

Milliardbeløp i bistand har for en stor del vært skadelig og virket mot sin hensikt. I tillegg har kontrollen med pengebruken vært svak og kritikk blitt undertrykt.

To problemer? Én løsning!

I dag tar vi utgangspunkt i to nyhetsoppslag som begge illustrerer samme poeng.

Det første forteller at en tidligere statsråd ble Nektet adgang fordi hun er kvinne.

Tidligere olje- og energiminister Thorhild Widvey ble nektet adgang til Gimle Rotary Klubbs torskeaften fordi hun er kvinne. Nå har fire av fem kvinner meldt seg ut i protest.

Alvorlig vurderingssvikt fra politiet

For noen få dager siden ble mer enn 40 beboere evakuert fra sine leiligheter i en boligblokk på Lambertseter i Oslo rett etter kl 0400 om morgenen. Grunnen var at politiet skulle arrestere en terrormistenkt mann som muligens oppholdt seg i en leilighet i blokken. Mannen hadde tidligere truet med å sprenget Stortinget, han var tilknyttet NDL, han hadde deltatt i anti-islamske demonstrasjoner, og han hadde publisert bilder og filmer av seg selv med våpen på Internett.

Politiaksjonen i Bodø

«Storebror ser deg» var et av teamene i George Orwells 1984, og poenget var at staten ser deg hele tiden uansett hvor du er. Denne spådommen har i stor grad slått til; med overvåkningskameraer overalt og ved at vi legger igjen elektroniske spor når vi reiser og når vi betaler for noe kan staten med stor sannsynlighet alltid vite hvor vi er og hva vi gjør der. Men det motsatte skjer også: alle ser storebror.

Cola-skatt?

Alle som kan litt historie vet at makthaverne ønsker å håve inn penger, og den moderne måten å gjøre dette på er å beskatte. (For en kort historisk oversikt, se artikkelen «Beskatningens begredelige historie» som ligger her: http://bit.ly/Vv00qg.) I moderne tid har dog beskatningen fått en slags plausibel begrunnelse, den skal ha som formål å finansiere statens drift, den skal gå til å hjelpe de svake, den skal gå til å hjelpe utviklingsland, den skal gå til å lønne offentlig ansatte lærere og leger og prester og byråkrater, den skal gå til infrastruktur, den skal gå til kultur, osv.

Norsk trygd til fiender av Norge?

Mange gode nordmenn er sjokkert over at en nordmann med innvandrerbakgrunn som hyller jihad og hater Norge og Vesten og sivilisasjonen mottar betydelig pengestøtte fra Nav.

Vi siterer fra Bergens Tidene: Nav-penger til terrorist

Nordmannen som er mistenkt for å være trent av al-Qaida i Jemen, har det siste halve året fått penger fra Nav.

Det har skjedd, selv om han oppholdt seg i Jemen.

Kan lover tilsidesette naturlover?

Kan lover bygge på forutsetninger om at virkeligheten er annerledes enn den er? Kan lover, dvs. regler vedtatt av et politisk organ og som alle borgerne må følge (hvis ikke blir de straffet), lages slik at de forutsetter at naturlover, som er beskrivelser av hvordan virkeligheten er, ikke gjelder?

Nå er det ikke mulig å komme utenom eller forbi naturlovene, så dersom det finnes lover som bryter med naturlovene, så er det lovene som vil bli brutt.

Nå er det nok?

«Nå er det nok» sier en irritert lønnsmottager i Dagbladet i forrige uke. Hun er lei av at ledende politikere krever at de må gå ned i levestandard; hun og mange med henne jobber mye og hun mener at hun fortjener den levestandarden de har, og kanskje noe enda bedre.

Hun skriver: Ikke kjeft på oss!

Vi får høre at vi jobber for lite, har for korte arbeidsdager, tjener for mye, får for høy pensjon, osv. Nå er det nok.

Nav er blitt en farse

Nav skulle være vårt felles trygde- og støttesystem. Hele tiden det har eksistert – Nav ble opprettet i 2006 ved en sammenslåing av Aetat og trygdeetaten – har det vært ulike typer betydelige problemer: brukerne hadde lang ventetid; de ansatte kunne ikke den jobben de var satt til å utføre; utregninger av pensjon, sykepenger, trygd, etc. var ofte feil; det var betydelig utskifting blant de ansatte, osv. osv.

Men avsløringene de siste ukene slår virkelig alle rekorder. Her er noen overskrifter fra avisene bare fra de aller siste dagene:

Lobbynekt ?

Vurderer politisk lobbynekt er en overskrift i Dagsavisen i går, og artikkelen forteller følgende: Marit Nybakk (Ap) ber Stortinget vurdere å gi stortingsrepresentanter karantene før de melder overgang til PR-bransjen.

Det er visstnok et stort problem at avgåtte politikere gir tips og råd til virksomheter som vil påvirke politikere som fortsatt sitter i maktposisjoner og som skal fatte vedtak som i stor grad påvirker disse virksomhetene.

Bilavgiftene

Systemet av norske bilavgifter er neppe så komplisert som systemet av landbruksstøtte, men det er allikevel ekstremt komplisert. Nå er det igjen snakk om endringer, dette fordi det nåværende systemet har en rekke uønskede effekter (noe forøvrig alle avgiftssystemer har). Vi siterer først fra en artikkel i Dagbladet;

Hvordan skal Norges tradisjonelt sett skyhøye bilavgifter være fram mot 2020? NAF, Bilimportørenes Landsforening (BIL) og Norges Bilbransjeforbund (NBF) overleverte tirsdag et innspill til statssekretær Kjetil Lund i Finansdepartementet.